Kulttuuri

—————————————————————————————————————————————-
Bileet ja excutLiikuntaKulttuuriHarrastejärjestöt Motivan tapahtumakalenteri
—————————————————————————————————————————————

Motiva järjestää jäsenistölleen joka kevät kulttuuritapahtuman, jonka tarkoituksena on tarjota mahdollisuus yhteiseen (ja edulliseen) kulttuurielämykseen, ehkäpä sellaiseen, johon ei muuten huomaisikaan eksyä. Myös jokakeväinen viini- ja juustoilta voidaan laskea Motivan kulttuuritarjontaan kuuluvaksi. Viime vuosien kulttuuritapahtumiin on kuulunut mm. teatterikäyntejä, stand up -komiikkaa sekä lätkäottelussa ja Tietomaassa vierailua.

Ylioppilaskunnan piirissä toimii monipuolinen joukko järjestöjä kulttuurin eri osa-alueilla, joista löytyy toimintaa sekä pitemmälle ehtineille että vasta itsestään kulttuuritoimijan löytäneille.

 

Cassiopeia on ylioppilaskunnan musiikillisesti kunnianhimoinen sekakuoro, joka järjestää useita konsertteja vuodessa. Koelaulut järjestetään syksyisin.

Oulun ylioppilasteatteri on arvostettu harrastajateatteri. Näytökset ovat yleensä Valve-salilla kaupungin keskustassa. Ohjelmisto vaihtelee lastenteatterista klassikoihin ja avantgardesta viihteeseen. Tuotantoja varten haetaan näyttelijöiden lisäksi mm. ääni- ja valoteknikoita, puvustajia, lavastajia, maskeeraajia ja muusikoita. Aikaisempi kokemus ei ole välttämätöntä, mutta on joskus eduksi.

Teekkarikuoro Teekussa laulaa nimestään huolimatta opiskelijoita kaikista tiedekunnista. Tämän viihdekuoron toimintaan on helppoa tutustua ja liittyä vaikkapa pistäytymällä harjoituksissa.

Oulun yliopiston kamariorkesteri järjestää kaksi konserttia vuodessa, ja lisäksi soittaa ylioppilaskunnan juhlissa ja yksityistilaisuuksissa. Koesoittoja järjestetään tarpeen mukaan.

Pahki-speksi on poikkitieteellisin voimin järjestettävä jokakeväinen musikaaliteatteritapaus. Speksit tehdään tosissaan, muttei vakavasti. Kaikki opiskelijat ovat tervetulleita monenlaisiin esiintymistä, järjestämistä ja muuta käytännön avustamista koskeviin tehtäviin.

Teekkaritorvet Teekkaritorvet on vuonna 1970 perustettu opiskelijapuhallinorkesteri ja ylioppilaskunnan alainen harrastejärjestö. Oulun viihteellisin puhallinorkesteri keikkailee aktiivisesti erilaisissa juhlatilaisuuksissa ja tapahtumissa. Orkesteri on poikkitieteellinen, joten nimestään huolimatta kaikkien alojen opiskelijat ovat tervetulleita mukaan. Uusia soittajia otetaan mukaan läpi vuoden.

Ylioppilaskamerat Kerhon tarkoituksena on yhdistää Oulun yliopistossa opiskelevia valokuvauksesta kiinnostuneita henkilöitä. Kerho tarjoaa jäsenten käyttöön kaksi pimiötä. Kuvailloissa, joka kuukauden kolmas torstai, katsellaan jäsenten ja vieraiden kuvia; vieraina valokuvauksen ammattilaisia ja edistyneitä harrastajia kertomassa työstään. Järjestämme mm. pimiökursseja ja muuta koulutusta jäsenistön kiinnostuksen mukaan.

—————————————————————————————————————————————-
Bileet ja excutLiikuntaKulttuuriHarrastejärjestöt Motivan tapahtumakalenteri
—————————————————————————————————————————————