Duunisafari Oulu

Hei kasvatustieteilijä! Tällä sivulla pääset tutustumaan Duunisafari Ouluun. Alta pääset lukemaan myös erään opiskelijan sekä mentorin kokemuksia safarille osallistumisesta.

Duunisafari Oulu on 1-3 päivää kestävä työelämäkokeilu, joka on suunnattu kasvatustieteiden opiskelijoille, olipa pääaineesi kasvatustiede tai kasvatuspsykologia. Voit olla fuksi tai vanhemman vuosikurssin opiskelija, etkä tarvitse osallistuaksesi muuta, kuin iloista mieltä ja innokasta asennetta! Duunisafari järjestetään sekä keväällä että syksyllä ja mukaan haetaan hakulomakkeen kautta. Hakumenettelyistä sekä hakuajoista ilmoitetaan aina sähköpostitse sekä Duunisafari Oulun Facebook-sivuilla. Tiimimme hakee Duunisafaria varten alaltamme valmistuneita mentoreita, jotka toimivat jo työelämässä. Mentoreihin opiskelijat pääsevät tutustumaan etukäteen hakulomakkeella, ja heistä voi valita itselleen hakua varten joko yhden tai useamman, riippuen kuinka monta mentoria on kyseisellä safarilla mukana. Hakuajan päätyttyä safarilaiset arvotaan hakeneiden joukosta ja heille ilmoitetaan valituksi tulemisesta.

Duunisafari on mahtava matalan kynnyksen tilaisuus päästä tutustumaan laajaan työkenttäämme mentorin avulla, saada arvokasta tietoa työelämästämme sekä saada verkostoja tulevaisuuden harjoitteluita tai työpaikkaa varten. Samalla mentori saa tuoreita ideoita ja uusia näkökulmia opiskelijalta, saaden näin yhtä lailla mielekkään kokemuksen. Opiskelija ja mentori sopivat yhdessä safarin ajankohdan, keston sekä sisällön. Tiimimme hoitaa muut käytännön asiat, jotta mentorin ja opiskelijan kontolle jää ainoastaan olennainen. Duunisafarin muoto ja toteutus ovat siis vapaasti opiskelijan ja mentorin keskenään sovittavissa, ja 1-3 päivän kesto on ohjeellinen. Safarin sisältöön voi kuulua esimerkiksi erilaisiin työtehtäviin ja päivän muuhun toimintaan osallistumista ja/tai työtehtävien seuraamista siitä riippuen, millaista sisältöä olette mentorin kanssa suunnitelleet. Mentorit vastaavat mielellään kaikkiin kysymyksiin, joten kysy rohkeasti mieltä askarruttavista asioista, kuten työ- ja opintopoluista.

Joidenkin mentoreiden työnkuvaa seuraamaan on mahdollista päästä kerralla useampi, kuin yksi opiskelija. Tällaisesta mahdollisuudesta ilmoitetaan aina hakulomakkeella, joten otathan huomioon, että tässä tapauksessa safarille saattaa tulla mukaan ehkä entuudestaan tuntematon opiskelukaveri. Älä kuitenkaan ujostele tätä, sillä me kasvatustieteilijät olemme leppoisaa poppoota!

Mikäli olet opiskelija ja sinulla heräsi kysymyksiä, tai olet jo työelämässä oleva kasvatustieteilijä, joka haluaisi mentoriksi mukaan, otathan yhteyttä tiimiimme! Meidät tavoittaa alla olevasta sähköpostiosoitteesta sekä Facebookista. Katsothan alta myös tiiviin Duunisafari-tietopaketin sekä erään opiskelijan ja mentorin kertomia kokemuksia safarille osallistumisesta.

Toivottavasti tapaamme Duunisafarin merkeissä!

Lisätietoa: duunisafarioulu(at)gmail.com sekä Facebook: Duunisafari Oulu

Duunisafari Oulu Info 2018

 

Kokemuksia Duunisafarista

 

Hanna, Opiskelija, Duunisafari 2017

Sain mahdollisuuden osallistua Duunisafaritiimin organisoimalle Duunisafarille ma-ti 6.-7.11.17. Mentorinani toimi Minna Hellsten, joka toimii Oulun kaupungin sivistys-ja kulttuuripalveluiden henkilöstöpalveluiden suunnittelijana.

”Sikun” toimialaan kuuluvat varhaiskasvatus, perusopetus- ja nuorisopalvelut, lukio-opetus, vapaa sivistystyö ja taiteen perusopetus sekä kulttuuri ja liikuntapalvelut. Minnan työ keskittyy sivistys- ja kulttuuripalveluiden henkilöstön osaamisen kehittämiseen. Hän mm. kehittää erilaisia osaamisen kehittämisen keinoja sekä organisoi ja suunnittelee koulutuksia. Työtehtäviin kuuluvat myös henkilöstöprosessien kehittäminen.

Oli kiva mennä safarille, kun Minna oli ennalta valmistautunut ottamaan minut vastaan ja hänellä oli aikaa vastata kysymyksiini. Kuljin siis pari päivää hänen ”varjonaan”. Maanantaina sain olla mukana parissa yhteistyöpalaverissa. Ensimmäisessä palaverissa suunniteltiin pitkän tähtäimen tavoitteita osaamisen kehittämiselle sekä tarkempia tavoitteita vuodelle 2018. Palaverin muut osallistujat olivat hekin siku:n hallinnosta. Iltapäivän palaverissa aiheena oli tekstiosan kirjoittaminen talousarvion käyttösuunnitelmaosioon ja osallistujat olivat Minnan lähimpiä työtovereita henkilöstötiimistä; suunnittelijoita, henkilöstöasiantuntijoita ja työkykykoordinaattori.

Tiistaina suunnistimme Hiukkavaaran uudelle, hienolle monitoimitalolle, jossa sain olla mukana seuraamassa perusopetuksen rehtoreille kohdennettua työpajaa, jonka aiheena oli Digiloikka 2020 -projekti ja sen tiimoilta tehdyn kyselyn tuottama aineisto. Työpaja eteni Digiloikka 2020 -projektin työntekijöiden vetämänä ja sain seurata todella mielenkiintoista ja hedelmällistä keskustelua siitä, miten uuden opetussuunnitelman velvoittamat tavoitteet parhaiten toteutuisivat myös tieto- ja viestintäteknologia-asioiden kohdalla oululaisten lasten ja nuorten eduksi.

Olen keski-ikäinen aikuisopiskelija ja minulla on jo pitkä kokemus työelämästä. Silti halusin hakea mukaan Duunisafarille, varsinkin kun minulla on valmistuttuani edessä ammatinvaihdos ja toiveita uuden uran luomiseksi. Nyt pääsin näiden parin päivän aikana kurkistamaan henkilöstösuunnittelijan töihin ja miettimään olisiko henkilöstöhallinnon tehtävissä itseäni kiinnostavia osa-alueita.

Kiitän lämpimästi sekä Minnaa että Duunisafaritiimiä tästä harvinaislaatuisesta mahdollisuudesta.

 

Venla, mentori, Duunisafari 2018

Kun Duunisafaritoiminnan koordinaattori otti minuun ensimmäisen kerran yhteyttä, tiesin heti, että lähden ilman muuta mukaan toimintaan. Muistan hyvin opiskeluajoilta epävarmuuden tulevaa työelämää koskien, ja olen mielelläni osaltani tuomassa työelämäkokemusta ainakin yhdelle kasvatustieteiden opiskelijalle.

Valmistumiseni jälkeen olen tehnyt niin monenlaisia työtehtäviä, että sekä osaamiseni että ymmärrykseni työelämän vaatimuksista on nyt jotain ihan muuta kuin valmistumisvaiheessa. Duunisafarilaisen kanssa keskustellessa sain samalla itselleni kirkastettua oman urapolkuni punaista lankaa ja sanoitettua osaamistani suhteessa koulutustaustaani.

Opiskelijan vierailu työpaikalla toi mukavaa vaihtelua tavalliseen arkeen, ja hänen kanssaan käyty keskustelu työstä, osaamisesta ja opinnoista oli erittäin virkistävää. Oli mukava kuulla opiskelijaelämän kuulumisia vanhasta opiskelupaikastaan ja saada samalla työhönsä hyödyllisiä ideoita nuoremman henkilön näkökulmasta. Suosittelen lämpimästi Duunisafariin mentoriksi lähtemistä kaikille!