Fuksisyksyn 2020 tapahtumat

IMG-20190626-WA0007.jpg

Pienryhmäohjaajat, Motiva ja muut tiedekuntamme toimijat järjestävät fukseille ensimmäisenä syksynä muutamia vapaa-ajan tapahtumia, jottei opiskeluelämän alku olisi pelkkää raskasta opiskelua. Nämä tapahtumat ovat myös loistava tilaisuus tutustua oman alasi muihin fukseihin sekä muiden vuosikurssien opiskelijoihin.

Fuksiolympialaiset 5.9.  on syksynä  järjestettävä rento ja leikkimielinen tapahtuma, jossa kasvatustieteiden tiedekunnan kiltojen fuksit pääsevät tutustumaan toisiinsa erilaisten aktiviteettien myötä.

Vulcanalia 9.9. on lukuvuoden varsinainen suuri avajaistapahtuma, joka alkaa yliopistolla järjestettävistä järjestömessuista. Päivän järjestömessuissa aine- ja harrastejärjestöt järkkäävät ständeillään alansa esittelyitä sekä hauskoja leikkejä, visoja ja tehtäviä, joita suorittamalla voi kerätä leimoja Vulcanalia-passiin. Passin täyttämällä saa hienon Vulcanalia-merkin haalareihinsa! Järjestömessut on myös mainio tilaisuus tutustua Yliopiston moninaisiin harrastusmahdollisuuksiin. Päivä huipentuu illalla järjestettävään Vulcanaliaan, jossa loistavat esiintyjät ja muut opiskelijat takaavat unohtumattoman syksyn aloituksen! Motivalaiset aloittavat illan porukalla perinteisillä Vulcanalia-etkoilla (”Vetkoilla”), josta siirrytään itse Vulcanaliaan. Tänä vuonna Vetkot ovat myös Motivan tutustumisilta, joka on tarkoitettu fuksien ja vanhempien opiskelijoiden toisiinsa tutustumiseen!

Fuksisuunnistus ja jatkot 17.9. on yksi hauskimmista tapahtumista opintojen aikana. Silloin fuksit muodostavat joukkueita, joissa kierretään vanhempien opiskelijoiden pitämiä rasteja Oulun keskustassa, tehtäviä suorittaen ja hauskaa pitäen. Suunnistus huipentuu jatkoihin baarissa, jossa myös voittajat palkitaan. Fuksisuunnistus on yhteinen muiden tiedekuntamme kiltojen kanssa. Suunnistukseen olennaisena osana kuuluu joukkueen itse valitsema teema, johon pisteiden toivossa kannattaa ehdottomasti panostaa. Voittajaryhmä saa tietenkin palkinnon lisäksi unohtumatonta kunniaa.

Like I Give a Fu*ksi -bileet ovat perinteiset Motiva ry:n järjestämät syksyn bileet Kaarlessa. Nimestään huolimatta bailuja ei ole tarkoitettu ainoastaan fukseille, mutta ne ovat loistava mahdollisuus päästä tutustumaan ensimmäisiin aitoihin opiskelijabileisiin! Näihin kemuihin kannattaa tulla ajoissa, sillä ensimmäiset 100 bilettäjää saavat uniikin, vuosittain vaihtuvan Like I Give a Fu*ksi -merkin, joka on upea lisä haalareihin sitten kun ne itselleen saa!

Fuksisitsit 1.10. Mitkä ihmeen sitsit? Tule ottamaan siitä selvää yhdessä muiden fuksien kanssa 1.10! Sitsit ovat ehdottomasti kokemisen arvoiset ja monille opiskelijaelämän kohokohtia. Sitsit ovat suhteellisen akateeminen pöytäjuhla, jossa nautitaan kylmää ruokaa, lämmintä juomaa ja etenkin tutustutaan opiskelijakulttuurin suolaan, sitsilauluihin! Tapahtumaan voit osallistua niin alkoholittomalla kuin alkoholillisellakin linjalla.

Fuksi-iltapäivä 11.9.  järjestetään Kasvatustieteiden tiedekunnan ainejärjestöjen toimesta opintojen alkupuolella. Fuksi-iltapäivässä esitellään tiedekuntamme ainejärjestöt ja tutustutaan opiskelukavereihin hauskan ryhmäytymisen merkeissä!

Tässäkään ei ole kaikki, vaan tapahtumia on luvassa vielä runsaasti. Muista siis seurata Motivan tapahtumakalenteria sekä muita tiedotuskanavia, jotta pysyt perillä kaikista tapahtumista! 🙂