Kuukausikirje tammikuu 2022 

Hei ihanat Motivalaiset! 💜 

Taas on aika palailla opintojen ja arjen ääreen, valitettavasti jälleen etäopetuksen parissa. Toivottavasti kaikilla on ollut rentouttava loma takanapäin! 

Uuden vuoden lisäksi myös Motivan hallitus on vaihtunut, jonka vuoksi kuukausikirjekin tulee poikkeuksellisesti hieman myöhässä normaali aikataulusta. Uuden hallituksen esittely kirjoitellaan Motivan blogiin alkuvuoden aikana, joten pysykäähän kuulolla.  

Nyt kuitenkin voit kaivaa kalenterisi esiin, sillä tammikuun tapahtumat odottavat!  

1. SIVUAINEPANEELI 26.1. klo 12-14 (etänä) 

keskiviikkona 28.1. kello 12–14 järjestetään Motivan oma sivuainepaneeli etänä pahentuneen koronatilanteen vuoksi. Sivuainepaneeli on tapahtuma, jossa Motivan opiskelijat kertovat kokemuksiaan opiskelemistaan sivuaineista paneelin omaisesti. Kyseessä on loistava tilaisuus tulla kuulemaan laajasta sivuainetarjonnasta ja samalla esittää omia kysymyksiä sivuaineisiin liittyen. Tilaisuutta suositellaan erityisesti kaikille, joille sivuainehaku on tulevana keväänä ajankohtainen, mutta kuten aina, kaikki opiskelijamme ovat tapahtumaan tervetulleita. Linkki tapahtumaan jaetaan lähempänä sähköpostitse ja ElämääMotivassa-ryhmässä. Paneeli tullaan todennäköisesti myös tallentamaan myöhempää katselua varten😄  

2. KYSELY OPISKELIJOILLE RISTIINOPISKELUN KEHITTÄMISESTÄ 31.1. ASTI  

Korkeakoulujen välistä ristiinopiskelua kehitetään, jonka myötä aikaisemmin käytössä ollut JOO-oikeus tullaan mukauttamaan laaja-alaisempaan ristiinopiskeluun uusien yliopistoyhteistöiden myötä. Kasvatustieteiden tiedekunnalla on aikaisemmin ollut sopimus JOO-opiskelusta Lapin yliopiston kanssa. JOO-opiskeluoikeuksien haku päättyy maaliskuun 2022 loppuu mennessä. 

Tulevaisuuden valtakunnalliset ristiinopiskelusopimukset eri yliopistojen kanssa mahdollistavat parhaimmillaan vielä paremmat mahdollisuudet eri sivuaineiden opiskeluun toisessa korkeakoulussa.  

Ristiinopiskelun verkkosivusto: 

https://www.oulu.fi/fi/opiskelijalle/opintojen-suorittaminen/ristiinopiskelu

KYSYMYS OPISKELIJOILLE?: 

Onko muissa korkeakouluissa jotain tiettyjä opintokokonaisuuksia, joista olette, kasvatustieteiden opiskelijat, kiinnostuneita sivuaineopintoina? Mitkä olisivat tärkeimmät kohteet (mainitse esim. opintokokonaisuus ja korkeakoulu, jossa sitä järjestetään), joista olisi hyvä lähteä neuvottelemaan? 

 Vastauksia pyydetään 31.1.2022 mennessä vastauksena lyhyeen kyselyyn: 

Vastauksista koostetaan yhteenveto tutkinto-ohjelman tiedoksi ja työn tueksi. 

3. PIENRYHMÄOHJAAJAHAKU 2022 KÄYNNISSÄ, HAKUAIKA PÄÄTTYY 14.2.2022 (linkki alhaalla) 

Pienryhmäohjaus on osa yliopiston virallista opinto-ohjausta ja sen tarkoituksena on perehdyttää uudet opiskelijat yliopistoon, opiskeluympäristöön, omaan opiskelualaan sekä erityisesti oman opintoalan opiskelijayhteisöön ja henkilökuntaan. Pienryhmäohjaajat toimivat tuntiopetustehtävissä ja vastaavat opetussuunnitelman mukaisen ohjauksen toteutumisesta. Pienryhmäohjaajana toimiminen on hyvä mahdollisuus päästä harjoittelemaan ryhmänohjaustaitoja!  

Kokemuksen mukaan hyvä ohjaaja on vastuuntuntoinen opiskelija, joka on perillä opinnoista ja on hoitanut omat opintonsa mallikkaasti! Pienryhmäohjaajat koulutetaan tehtäviinsä ja heitä tuetaan ohjauksen suunnittelussa ja toteutuksessa. Pienryhmäohjauksesta maksetaan tuntiopetuspalkkio (noin 14,10e/h max. 15h). Lisäksi pienryhmäohjaajana toimimisesta saa 1-3 opintopistettä ja tietysti myös arvokasta työkokemusta!  

linkki ilmoittautumiseen: 

Lisätietoja: 

https://www.oulu.fi/opiskelijalle/pienryhmaohjaus

Hyvää alkanutta uutta vuotta 💜, 

Motivan hallitus ja tiedostusvastaava Salla Salokannel 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s