Huolihetki opiskelijoille kasvatuspsykologian tulevaisuudesta

Heipähei Motivalaiset! 

Motivan hallitus lähestyi alkuvuodesta jäsenistöä sähköpostilla koskien kasvatuspsykologian tulevaisuutta ja sen tilalle tulevan ”Learning Sciences” tutkinto-ohjelman alkamista syksyllä 2022. Eli: 

Learning Sciences koulutusohjelman alkamiseen on haettu lupaa Yliopiston hallitukselta, joka hyväksyi kyseisellä työnimellä kulkevan tutkinto-ohjelman (3+2 vuotta). Kasvatuspsykologia siis vaihtuu syksyllä 2022 Learning Sciences koulutusohjelmaksi. Kasvatustiede jää tulevaisuudessa omaksi koulutusohjelmakseen ja Learning Sciences omakseen. Uudesta koulutusohjelmasta huolimatta kasvatuspsykologian sisältöjä on jäämässä tähän koulutusohjelmaan ja henkilökunta halusi painottaa, että kyseessä ei ole pääaineen lakkauttaminen. Tarkoituksena ei ole myöskään viedä pois kasvatuspsykologian resursseja, vaan kyseessä on koulutuksen vahvistaminen, kehittäminen ja uudistaminen. Tärkeimpänä tietona nykyisille opiskelijoille kuitenkin varmasti on, että nykyisten ja ensi syksynä aloittavien kasvatuspsykologian opiskelijoiden koulutus ei ole millään tavalla vaarassa, uudistukset eivät vaikuta nykyisten opiskelijoiden opintoihin, ja ne saa suorittaa rauhassa loppuun. 

Joka tapauksessa, muutoksiin liittyen teillä voi olla paljon kysyttävää, joten Motivan hallitus päätti järjestää tilaisuuden aiheeseen liittyen. Opiskelijoiden oma huolihetki järjestetään jäsenistölle tiistaina 6.4. klo 14.15–16.00 Zoomissa. 

Tilaisuudessa me esitellään syitä muutoksille, avataan tähän mennessä tapahtuneita asioita ja sitä, mitä suunnitelmia tulevaisuuteen on. Voitte tulla esittämään kaikki huolenne, surunne, kysymyksenne, ilon aiheenne, mitä ikinä, tuonne tilaisuuteen. Me vastataan parhaamme mukaan kaikkeen mihin pystytään tällä hetkellä vastaamaan 😊. Jos et pääse tilaisuuteen, voit kysyä hallitukselta vaikka sähköpostilla lisätietoja asiasta. Tehdään myös mahdollisesti joku koonti tilaisuudesta jälkikäteen opiskelijoille. 

Henkilökunta tulee esittelemään uutta koulutusohjelmaa myöhemmin keväällä tarkemmin, kunhan suunnittelutyössä on päästy pidemmälle. Koimme kuitenkin, että opiskelijoiden oma tilaisuus olisi paikallaan huolien purkamiseen! 

Linkki tapahtumaan löytyy sähköpostista.

Keväisin terkuin,

Jaakko Karsikko, koulutuspoliittinen vastaava
Motiva ry 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s